Blogspot'a üye misiniz?

3 Şubat 2010 Çarşamba

CaCo ile Hakira Bir Röportaj

Geçtiğimiz günlerde pasaj.com'u gezerken harika taçlar görmüştüm. Ama kimindir, kim yapar bilemediğimden sadece bakmakla yetindim. Ancak tesadüfe bakın ki, bu taçların sahibesi Canan Çolakoğlu bana ulaştı. Fırsat bu fırsat iki kelam lafladık kendisiyle ve kısa bir röportaj yaptık. Ürünleri orijinal ve tamamen el emeği. Bu röportajdan sonra eminim ki sizler de birer tane sipariş edeceksiniz. Bayanlar, inanın harika duruyorlar. Özellikle beyler için söylüyorum farklı bir sevgililer günü hediyesi için kalpli tacı tavsiye ediyorum:) Hediyem geldiğinde derhal fotoğrafımı yükleyeceğim.



Vitrin: Canan ismin ünlü ismi gibi :)

CaCo: :)

Vitrin: Canan Çolakoğlu kimdir?

CaCo: 1986 izmir doğumluyum. İlköğretim, lise dönemimi İzmir'de geçirdim. 2006 Pamukkale Üniversitesi Pazarlama Bölümü'nü kazandım ve 2 yıl orda yaşadım.

Vitrin: Peki Canan şimdi ne yapıyor? Gerçi ben ne yaptığını görebiliyorum ama :) Bu güzel emeğine gelmeden çalıştığın herhangi bir yer var mı bölümünle ilgili?

CaCo: Hayır okulum bitmeden bir yerde çalışmayı istemedim. 2 yıllık İzmir ayrılığının acısını da buradaki arkadaşlarımla buluşarak gezerek geçirdim diyebilirim:)

Vitrin: Harika, buradan gezmeyi seven güzel bir bayanla karşı karşıya olduğumu anladım. Peki bu el işi tutkunluğu nereden geliyor?



CaCo: El işiyle ilgili bi becerim olup olmadığını bilmiyordum bile diyebilirim hep almayı tercih etmişimdir :) Ta ki geçtiğimiz yaz izmir Alsancak'ta Aliye diye bir dükkanda çok güzel taçlara rastlayana kadar... Taçların sahibi Nur Toktay diye bir bayan. Hepsi birbirinden hoştu yalnız fiyatlar biraz pahalı geldi ve o günde yanımda yeterli miktar olmadığı için alamadım boynum bükük eve döndüm :) Kafama takıldı tabiki de... Sonra bir kez daha gittim bu kez almak için ablam da yanımdaydı çok pahalı deyince caydım ben de :)

Vitrin:
Haha, işte bir ablalar, bir anneler. Eşin bile değil, babalarla gitmek lazım böyle yerlere.

CaCo: Haklısın :) Sonra düşündüm malzemeler bulunabilcek malzemeler diye Kemeraltı'na gittim başladım araştırmaya. Duvak tülü, toptancılardan taçlar aldım. Ee neyle yapıştırcam derken, üstüne bikaç taş.. Anlayacağın tek bir taç alsaydım başıma takıp çıkmıştım. Çok daha fazla ücret ödedim bunlara :) Kendime yapmaktı amacım başta. Elim titreye titreye diktim yapıştırdım. Tamamen doğaçlama. Yaptıkça keyif aldım hobiye dönüştü.



Vitrin: Ama buradan doğal bir yeteneğin olduğunu anlayabiliyoruz. Mesela en son elime iğne aldığımda ilkokula gidiyordum ve barbi bebeklerime elbise dikmeye çalışyordum :)

CaCo: Yok aslında beceremezdim de annem terzilik eğitimi almış gençliğinde evimizde dikiş makinası da var ama nasıl çalışır bir kere oturmamıştım başına o kadar ilgisizdim, sonra hergün yeni bi taç takmak hoşuma gitti giysime göre kimsede olmayan şeyler.. Eve yorgun gelip oturup rahatlıyordum. Taçların sayısı arttıkça arkadaşlarıma hediye ettim.

Vitrin: Waow kıskandım.

CaCo: Sanada yollarım beğen sen :)

Vitrin: Hahah kaçırmam bunu :)

CaCo: Görenler nerden aldın diye sorunca da iş ticarete dönmeye başladı:)Benim hikayem bu kısaca.

Vitrin: Harika ve bir pazarlamacı olarak gerçekten dikkat eçkici bir isim bulmuşsun. Seni tanıyana kadar ne anlama geldiğini anlamaya çalıştım ama şimdi anladım ki isim ve soy isminin baş harfleri. Peki bu markayı CaCo mu; yoksa Kako mu diye okuyacağız ?

CaCo: Evet çok düşündük aslında. Kako olarak okuyacağız.

Vitrin: Bence çok hoş bir isim olmuş.

CaCo: Sewindim gerçekten beğenmene :)

Vitrin: Pazarlama stratejine baktığımda gördüğüm kadarıyla ürünlerin yalnızca pasaj.com da yoksa başka yerde de var mı?

CaCo: Bir ay öncesine kadar evet sadece Pasaj.com'daydı. Ancak şimdi www.cacostyle.com u açtık. İkisini bir arada yürütüyorum.

Vitrin:
Neden pasaj peki?

CaCo: Nette gezerken rastladım ve üye oldum.

Vitrin: Harika olmuş ürünlerine göz gezdirdim de inanılmaz güzel bir iş çıkarmışsın. Tamamen orijinal, saçımda taşımaktan büyük keyif duyacağım.

CaCo: Çok teşekkürler.



Vitrin: Ancak ben aralarda bere de görüyorum. Sen mi örüyorsun onları?

CaCo: Hayır bereler de şöyle oldu.. Bir komşumuz örüyordu, gördüm bitince ben buna bir şeyler yapayım dedim ve onlara uyucak şeyler tasarladım, bunları siteye koyalım dedim.

Vitrin: Kesinlikle çok iyi bir fikir. Berelere takılı bu çiçekler yani. Yapışık mı yoksa dikili mi?

CaCo: Dikilerek tutturuldu.

Vitrin: Anladığım kadarıyla bu berelere yaptığın çiçekleri kıyafetler için de yapabilirsin değil mi? Elbise, etek , kemer vb...

CaCo: Evet yaz dönemi için badilere, tshirtlere düşünüyorum ayrıca kolyelerde de kullanacağım.

Vitrin: Bir de takılar görüyorum orada?

CaCo:
Onlarda teyzemin ürünleri. 3 yıldır takı kursuna gidiyor.




Vitrin: Aile boyu beceriklisiniz :) Peki Canan ilerde bu ürünleri mağazalarda da görebilecek miyiz? Sence CaCo bir aksesuar markası olabilir mi?

CaCo: Şu an isteğim bu doğrultuda.

Vitrin: Planın ne ilerisi için kısaca?

CaCo: Daha önceki planım bir butikti ama bu butik kendi isteklerimden yola çıkarak tasarladığım şekilde bir etek varsa, ona uygun çorapları da aynı yerde bulunacak gibi bir yer. Yani aldığı ürünü tamamlayacak her şeyi oradan bulabilmeli insanlar.

Vitrin: Umarım en kısa zamanda bu hayalin gerçekleşir ve butiğinin daimi müşterileri arasında olurum. Röportaj için çok teşekkür ederim. Seni tanımak çok güzel.

CaCo: Ben teşekkür ederim vaktini ayırdğın için, çok keyifliydi.

CaCo'nun ürünlerini ayrıca Twitter'dan da takip edebilirsiniz.

Siparişleriniz için Pasaj.

Bu keyifli sohbet için Canan'a bir kez daha teşekkürler.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

güzel bir röportaj olmuş hıh :)

f.ferdi durusulu(günesinoğlu) dedi ki...

canan hanımını emeğine sağlık
14 şubat için harika olur bu hediyeler tşk cumcum (:

Hülya dedi ki...

Ürünler çok şık ve güzel.Hangisini alacağıma karar veremedim doğrusu.

Adsız dedi ki...

Hülya, çok teşekkürler bence de harika ürünler:)

Related Posts with Thumbnails