Blogspot'a üye misiniz?

31 Ocak 2010 Pazar

DESA İstanbul Moda Haftası'nda


Pek çok yerde gördüğümüz Desa markasının çıkış hikayesini biliyor musunuz? Peki şu aralar ne yapıyorlar?

Desa, 1972 yılında tek bir çanta ile başlayan yolculuğuna bugün dünyanın önemli markalarına üretim yapan bir ihracatçı ve Türkiye'de de 66, yurtdışında 2 mağazası ile bir dünya markası olma yolunda ilerliyor.


2008 yılında Londra'da açılan ilk alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyan Westfiel Alışveriş Merkezi'nde koleksiyonunu İngizlizlerin beğenisine sunmuştur. Bu Londra mağazasını, 2009 yılında Cidde'de açılan franchise mağazası izlemiştir.



Desa 2008'de bünyesinde köklü değişiklikler yaparak markalaşmaya gitti. Bu aşamada, logosundan, koleksiyonuna kadar bir değişiklik yaptı. Özellikle bünyesine İtalyan modacı Fred Tutino'yu katarak 37 yıllık bir deri markası olarak koleksiyonlarında deri giyim, çanta, ayakkabı, cüzdan, kemer gibi aksesuarlar varken, 2008 yılı itibariyle tekstili de katmışlardır. Bu da önemli bir değişiklik olarak göz dolduruyor. Özellikle 2010 koleksiyonu müthiş. Bu koleksiyonu nasıl izleyeceğiz diyorsanız...

3-6 Şubat 2010 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Moda Haftası'nda DESA defilesi'de izleyebilirsiniz.

DESA, 2010-2011 Sonbahar / Kış koleksiyonunu İstanbul Moda Haftası kapsamında 5 Şubat’ta yapacağı defile ile sunacak. Meltem Cumbul, DESA tarafından kendisi için özel tasarlanan deri gece elbisesi ile defileye renk katacak. Londra mağazasındaki koleksiyonlar da bu defilede ilk kez sergilenecek.


5 Şubat Cuma günü saat 13:30’da Santral İstanbul’da gerçekleştirilecek defilenin tasarımcısı Fred Tutino, hem Meltem Cumbul için hazırladığı özel tasarımını hem de 2010-2011 Sonbahar / Kış sezon koleksiyonunu sunacak olmanın heyecanını yaşadığını söyledi. 40 ve 50’li yıllardaki kadınsı çizgileri günümüze uyarlayarak 2010 – 2011 Sonbahar – Kış koleksiyonu ile zarif, feminen ve çarpıcı bir “Desa kadını” yarattığını ifade eden Tutino, modern ve zarif duruşu ile Meltem Cumbul’un bu karakteri çok iyi temsil edeceğine inandığını kaydetti.

Uğurkan Erez’in koreografisiyle gerçekleşecek defilenin finalinde ise izleyicileri hoş bir sürpriz bekliyor.

İstanbulluların kaçırmaması gereken güzel bir defile diye düşünüyorum.

Sosyal medyada DESA:
Facebook
Friendfeed
Twitter

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails