Blogspot'a üye misiniz?

17 Şubat 2010 Çarşamba

Swatch'dan Türkiye için Bir İlk



Swatch, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ile işbirliği halinde gerçekleştirdiği proje kapsamında İstanbul’a özel saat tasarladı. İstanbul Swatch'ın dünya metropolleri portföyünde yer alan altıncı şehir oldu.Kuruluşundan itibaren Londra, New York, Zürih, Tokyo ve Madrid gibi sınırlı sayıda şehir için özel saat tasarlayan Swatch, 2010 yılının önemini ve İstanbul’un yılı olacağını göz önünde bulundurarak bu özel saati tasarlayan ve bir ilke daha imza atan marka, İstanbul’un Avrupa Kültür Başkentliğini kutlamak amacıyla tasarladığı saate “İstanbul34” ismini verdi.

Saatte, Boğaz köprüsünün manzarası eşliğinde sıralanan Kız Kulesi, Ayasofya ve Sultanahmet Camisi gibi, şehrin derin kültürel mirasını simgeleyen tarihi eserlerin siluetinde İstanbul yer alıyor. Saatin tasarım aşamasında esinlenilen en önemli özelliği ise, “İstanbul’un dünyada iki kıtayı birleştiren tek şehir olması” oluşturuyor. Bu sebeple sol kayışın Avrupa kıtasını, sağ kayışın Asya kıtasını gösterdiği saatin kadranında iki kıtayı birleştiren Boğaz Köprüsü yer alıyor.

Swatch’ın, İstanbul tutkunları için özel olarak tasarladığı “İstanbul34”, Mart ayından itibaren tüm Swatch mağazalarında, 99 TL’den satışa sunulacak.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails