Blogspot'a üye misiniz?

21 Ağustos 2010 Cumartesi

Emo Saç Stili



Son yıllarda dünyada gençler arasında yepyeni bir akım başladı. Emo. Hardcore Punk'ın bir uzantısı olarak başlayan emotional rock, farklı tınısı ve melankolik havasıyla asi ruhlu gençlerin dikkatini çekti. Sanıyorum ki Emo akımı da buradan türedi. Yine sanıyorum ki yaşları 18'i geçmeyen bu bu akımın temsilcileri, tüm bildiğimiz tarzların harmnalaması durumunda. Arabesk, pop, metal, hardrock gibi... Gözlemlediğim ve duyduğum kadarıyla asi ama bi o kadar duygusal olan bu çocuklar toplumun yaşayışı gereği çok fazla sürdümüyorlar bu hallerini.

Ankara sokaklarında sıkça rastladığım Emo'ların sanırım en dikkat çekici özellikleri saçları ve giyinişleri olsa gerek. Bir gözlerini kapayan fönlü saçlar, tepesi elektiriklenmiş erkekler ve rengarenk eskimiş kıyafetler. Onları anlamak için sanırım onların yaşına inmek gerek.

Son moda saç modellerine bakınca Emo'lar aslında yavaş yavaş modaya da yöne vermeye başladı. Salaş giyim, renkli kıyafetlerin yanı sıra saç şekilleri bir çok ünlünün saçlarının profesyonel tasarımcıların ellerinden çıkmasıyla Emo'lara benzediğini görüyorum.

Bloggerlar arasında Emo varsa merak ettiğim bir konu var yanıtlayabilir mi? Emocu musunuz yoksa Emo musunuz? Emocu ne demektir. Araştırdığım pek çok forumda "ben emocuyum" diyorlar. Oysa Emo'yum demeleri gerekmez mi? Bir de neden Türkçe'yi farklı bir ağızla konuşuyorlar?







2 yorum:

ceren dedi ki...

saçlarımı siyaha boyatmak istiyorum bende ama zor iş diye düşünüyorum ama Koleston köpük boya diye bir şey çıkarıyormuş. Akma, damlama gibi problemleri ortadan kaldıracak yeni teknoloji bir ürün olduğunu söylüyorlar. Siz bu konuda bir şey duydunuz mu? Öyle bir şey olursa süper olur gibi geldi bana. hemen saçlarımı boyarım

Adsız dedi ki...

cerencim o boyayı duymadım ama araştırırım senin için.

Related Posts with Thumbnails