Blogspot'a üye misiniz?

2 Mart 2010 Salı

Zamana Meydan Okuyan Kadınlara Peter Tanisman

Dünya Kadınlar günü için paha biçilmez bir hediye... İstemekten geri kalmayın.

Kapalı Çarşı’da kuyumcu çırağı olarak başladığı tasarım konusunda Avrupalı markaları peşinden koşturacak başarılara imza atan Türk mücevher ve saat tasarımcı Bedros Tanışman, kendi markasını yarattı. Dünyaca ünlü Piaget, Cartier, Chopard, Audemars Piguet gibi markalara yıllarca paha biçilmez saatler tasarlayan Bedros Tanışman, şimdi de “Peter Tanisman” markası ile dünyaya açılıyor.

Sahibi olduğu Belartsa firması adına dünyanın önde gelen saat markalarına yaptığı özel tasarımlar, dünya saat yarışmalarında birbiriyle yarıştı. Geçtiğimiz Kasım ayında saat dünyasının oscarları olarak kabul edilen “Grand Prix d`Horlogerie de Genève” yarışmasında yüzlerce marka ve tasarımcıyı geride bırakarak finale kalmayı başaran Bedros Tanışman, birinciliği kaçırdı ancak birinci olan saatin bileziğinde ise yine Bedros Tanışman imzası vardı.

Her tasarımı olay olan Tanışman kendi markası için tasarladığı Spider, Carrousel, Chrono, Big Number, Novateur, Graphica ve Hera adlarını taşıyan 7 farklı modelden oluşan Peter Tanisman saatleri yine çok konuşulacak.

Kaynak



Tanrının tutkusu; HERA
Adını, tanrıların tanrısı Zeus’un eşi, güzel tanrıça Hera’dan alan bu özel saat, ilk bakışta fark edilen çekiciliği ve zarafeti ile öne çıkıyor.Kadranı ve kendine özgü rakamları ile kadın ihtişamına yakışır bir görünüme sahip HERA’nın, aynı zamanda kordonu da özel olarak tasarlandı. 553 adet pırlanta ile süslenen ve 5 farklı versiyona sahip HERA’nın fiyatı 35 bin Euro.



Zamana Hükmeden kadınlara; CARROUSEL
Kadınlar için özel tasarlanan ve eleman görünüşleriyle de göz kamaştıran Carrousel, pırlanta tutkunu olan kadınlar için üretildi. 18 Ayar altın üzerine 12.76 karatlık 552 adet pırlanta ile süslenen Carrousel, tasarım otoriteleri tarafından dünyanın en iyi 10 saatinden biri olarak kabul edildi. Özel işçiliğiyle teknik yönden kusursuz olmasının yanı sıra, romantik çekiciliği ile büyüleyici bir görünüme sahip Carrousel’in 5 farklı versiyonu bulunuyor. Ortalama fiyatı 53 bin Euro.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails